Windows XP - De standaard muissymbolen wijzigen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Standaard beschikt Windows XP over de normale "witte" muis als aanwijzer. Maar uiteraard is het ook mogelijk om een eigen muisaanwijzer hiervoor in te stellen en te gebruiken. Klik op het Start menu en kies hier het Configuratiescherm. Klik hier op "Printers en andere Hardware". In het venster wat volgt klik op Muis en een klein venster opent.

Op het tabblad "Aanwijzers" heb je als eerste de mogelijkheid om in één keer het gehele schema te veranderen. Verander alle muissymbolen in één keer door een ander muisschema te selecteren uit het Schema lijstje.

De standaard muissymbolen wijzigen

Je kan de muissymbolen ook één voor één veranderen. Hiervoor kies je uit het lijstje "Aanpassen" de symbolen die je wil wijzigen.

Dit doe je door een symbool te selecteren en vervolgens de knop "Bladeren" te drukken. Maak je keuze uit de beschikbare muissymbolen en klik op "Open" om het nieuwe symbool te activeren. Klik Toepassen en OK om de procedure te beëindigen.