Windows XP - DVD regiocode wijzigen


Einde ondersteuning Windows XP

Op 8 april 2014 is de ondersteuning voor Windows XP vanuit Microsoft definitief tot een einde gekomen. Indien je het oude besturingssysteem nog steeds gebruikt dan is het dringende advies om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

De regiocodes zijn toepasbaar op DVD's en DVD spelers. De wereld is onderverdeeld in 6 regio's met de bijbehorende cijfers 1 t/m 6. Dit is bedacht om uitwisseling van DVD's tussen werelddelen tegen te gaan en zodoende te voorkomen dat een Chinese DVD geexporteerd kan worden naar Nederland. Zowel de DVD's als de DVD spelers zijn voorzien van de Regiocode.

Een overzicht van welke code bij welk werelddeel hoord zie je hieronder.

1. Amerika en Canada
2. Europa, Zuid Afrika en Japan
3. Zuid Oost AziŽ inclusief Hong Kong
4. Latijns Amerika en AustraliŽ
5. Rusland, de rest van AziŽ en Afrika
6. China

Als je nu een DVD hebt uit een ander werelddeel zou dit betekenen dat je er niets direct mee kunt. Nu is het zo dat de regiocode van de DVD speler in je PC (mits aanwezig) in principe gewijzigd kan worden. Het kan voorkomen dat het bij sommige DVD spelers niet werkt. Om de DVD aan de praat te krijgen zijn er natuurlijk ook nog aantal mogelijkheden.

Voordat je hieronder leest hoe je dit moet doen komt eerst een waarschuwing. Het wijzigen van de regiocode kan maar een beperkt aantal keren. Dit staat aangegeven op de plek waar je de regiocode wijzigt zoals hieronder in het plaatje. Als het aantal resterende wijzigingen nul is kan het niet meer gewijzigd worden.

DVD regiocode wijzigen
Om dit te doen ga ja naar start en klik je met de rechtermuisknop op "Deze Computer" en kies je eigenschappen. Klik hier in het venster op het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer".

DVD regiocode wijzigen

Je krijgt nu een venster met een overzicht van de Hardware van je PC. Zoek hierin het kopje "DVD-/CD-rom-stations" en klik op het kruisje ervoor zodat je een overzicht krijgt van je spelers. Klik met de rechtermuisknop op je DVD speler en kies "Eigenschappen".

DVD regiocode wijzigen

Er opent een nieuw venster, klik hierin op het tabblad "DVD Regio". Je ziet nu het venster met de ingestelde DVD regio wat standaard zal staan op 2 wat je ziet onderaan achter "Active Regio". Dit wijzig je door het gewenste land te zoeken in het keuzelijstje en deze aan te klikken. Je ziet dan de regiocode van het land verschijnen achter "Nieuwe Regio". Door op OK te klikken stel je de nieuwe code in.

DVD regiocode wijzigen