Windows Vista - Windows Media Player altijd starten als Minispeler


Windows Media Player kent de mogelijkheid om deze altijd in de Mini weergave te openen en niet met het normale scherm als je een bestand opent, wat met name handig is met muziekbestanden. Deze tip geldt voor zowel Media Player 11 onder Windows Vista als Windows XP. De Minispeler ziet er dan uit als hieronder. Ook kun je instellen dat de minispeler alleen opent bij een bepaalde extensie als .mp3 of vanaf een schijf.

Windows Media Player altijd starten als Mini-speler

Om dit nu in te stellen open je Windows Media Player en klik je bovenin met de rechtermuisknop in de balk en ga je in het menu naar Extra en klik op Opties.

Windows Media Player altijd starten als Minispeler

Als het venster opent zie je standaard het tabblad "Speler". Onderaan het venster staat dan de regel "Minispeler starten voor bestandsnamen die deze tekst bevatten:". Plaats een vinkje ervoor als dit nog niet het geval is. In het veld eronder vul je dan ":" in en druk op OK. Het is nu zo ingesteld dat alle bestanden openen in Minispeler.

Windows Media Player altijd starten als Minispeler

Door alle bestanden in de Minispeler te openen is het lastig met videobestanden. Dus je kun je ook in het veld aangeven bijvoorbeeld ".mp3". Dan worden alleen Mp3 bestanden geopend in de Mini weergave. Ook kun je bijvoorbeeld "C:" invullen, dan worden alle bestanden van de C schijf geopend in de Mini weergave.