Windows Vista - Windows Fotogalerie: foto's beheren met labels en scores


Als je Windows Fotogalerie start zie je aan de rechterkant mapopties. Hier kun je de map met foto's opzoeken die je wilt voorzien van labels of wilt bewerken.

Labels en score

Als eerst de labels. Aan de rechterkant kun je door op de optie "Nieuw label maken" nieuwe groepen maken en zodoende voorzien van een label. Hiermee bereik je dat foto's verspreid over je PC met hetzelfde label allemaal gegroepeerd worden in een overzicht van het label als je er op klikt. De foto's hoeven dus niet op dezelfde locatie te staan hiervoor.

Dit geld ook voor datums. Je kunt een datum toevoegen aan een foto. Zoek je rechts dan op een datum van bijvoorbeeld een maandoverzicht. Dan komen alle foto's tevoorschijn die in die maand zijn gemaakt. Ofwel alle foto's die zijn voorzien van een datum.

Als derde is de classificatieoptie. Ook hiervoor geld hetzelfde als voor de datum en de labels. Je hebt 5 classificatie categorieeen in de vorm van sterren. Alle foto's met een 5 sterren classificatie krijg je in een overzicht bij elkaar als je op de 5 sterren klikt.

Al deze eigenschappen zijn toe te voegen aan foto's via de Windows Fotogalerie of via Windows Verkenner. In de verkenner als je een foto selecteert komen er onderaan het venster opties vrij om eigenschappen in te vullen.

Windows Fotogalerie: foto's beheren met labels en scores