Windows Vista - Windows Contactpersonen


Windows Vista heeft een algemeen adresboek, genaamd Windows Contactpersonen. Dit wordt als basis adresboek gebruikt voor meerdere programma's waarin het terug komt. Als eerst Windows Live Mail de oude Outlook Express maakt als adresboek hier gebruik van maar ook de Windows Agenda haalt hier de contacten uit.

Om Windows Contactpersonen te starten ga je naar Start >> Alle programma's >> Windows Contactpersonen. Dit is het hoofdscherm van de Contactpersonen. Om een contactpersoon toe te voegen klik je bovenin op de knop "Nieuwe contactpersoon".

Windows Contactpersonen

Er komt dan een nieuw venster tevoorschijn met allerlei gegevens over deze contactpersoon die je kunt invullen, verdeeld over meerdere tabbladen.

Windows Contactpersonen

Als je op het eerste tabblad bent zie je rechts een afbeelding staan, als je op de knop eronder klikt kun je de afbeelding wijzigen en een foto van de persoon toevoegen.

Windows Contactpersonen

Als je klaar bent met het invullen van de gegevens druk je op OK en je contactpersoon is toegevoegd aan het overzicht. Door te dubbelklikken op een contactpersoon zie je het overzicht van de gegevens en kun je gegevens wijzigen.

Bovenin in het menu zit dan ook nog een knop "Nieuwe groep contactpersonen". Op deze manier kun je contactpersonen opdelen in verschillende groepen zoals werk of famillie. Druk op de knop om het venster te openen.

Windows Contactpersonen

Op het tabblad "Groep contactpersonen" heb je de mogelijkheid een naam te geven aan de groep. Door op de knop "Toevoegen aan groep contactpersonen" te klikken selecteer je de personen die je wilt toevoegen aan de groep. Onder het tabblad "Details groep contactpersonen" vind je zoals de naam al zegt de details van de groep zoals adres, opmerkingen etc.

Als laatst ook nog de optie om het overzicht van contactpersonen te importeren of te exporteren, hiervoor is een aparte tip, deze vind je hier: Contactpersonen importeren/exporteren.