Windows Vista - Windows Agenda


Vergeet nooit meer een afspraak met de Windows Agenda, met deze digitale agenda is er een makkelijke manier om afspraken te onthouden.

Om de agenda op te starten ga je naar Start >> Alle programma's >> Windows Agenda. Je komt dan standaard in het hoofdscherm van de Agenda met als je de beeldopties niet gewijzigd hebt de dag van vandaag.

De agenda werkt eigenlijk heel makkelijk. Alseerst een nieuwe afspraak toevoegen, ervan uitgaand dat je de dag weergave aan hebt staan klik je op het tijdstip dat de afspraak plaats moet vinden. Eventueel kun je in de kalender links een andere dag aanklikken. Als je het tijdstip aan hebt geklikt klik je linksbovenin op de knop "Nieuwe Afspraak".

Windows Agenda

Standaard wordt de net aangeklikte tijd voorzien van een groenbalkje met de tekst "Nieuwe afspraak". Aan de rechterkant komen de opties vrij voor de afspraak.

Met bovenaan de naam van de afspraak, daaronder de locatie die is aan te geven. Onder "Informatie over afspraak" vul je het tijdstip in, eventueel verander je hier de datum nog. Door op de knop naast "Terugkeerpatroon" te klikken is een afspraak te herhalen op dag/week/maand/jaar basis. Bij de knop Herinnering is een melding in te schakelen die je krijgt in een zelf ingestelde tijd voor de afspraak plaatsvind.

Onder het kopje Deelnemers zijn contactpersonen toe te voegen die deelnemen aan de afspraak. Door op de knop "Aanwezigen" te klikken wordt Windows Contactpersonen geopend. Dit is het adresboek wat ook gebruikt wordt door Windows Mail. Meer over Windows Contactpersonen vind je HIER in de tip daarvoor.

De opmerkingen als laatst om extra toevoeging te geven aan de afspraak. Door later weer op het balkje te klikken komt de rechterbalk weer tevoorschijn en maak je aanpassingen aan de afspraak.

Een andere optie bovenin in het menu is de beeld optie. Het kalenderoverzicht is hiermee te wijzigen. Druk op de knop beeld om de opties tevoorschijn te halen en hierin klik je de gewenste weergave van de kalender aan.

Windows Agenda

Windows Agenda heeft als backup optie de mogelijkheid de Agenda te importeren of te exporteren, hiervoor is een aparte tip, deze vind je hier: Agenda importeren/exporteren.