Windows Vista - Werkbalk maken van map


Werkbalk maken van map Om snel bestanden te kunnen openen voor het gemak kun je van een map een werkbalk maken rechts, links of aan de bovenkant van je bureaublad met de gehele inhoud van de desbetreffende map. Op deze manier zet je bijvoorbeeld je favoriete links in een map en gebruik je deze als werkbalk. Een afbeelding zie je hier rechts van de map afbeeldingen.

Dit gaat heel eenvoudig. Zoek met de Verkenner de map op waarvan je een werkbalk wilt maken. Open deze map niet maar klik met de linkermuisknop op de map en houd de muisknop vast. Sleep deze nu naar de rechter, linker of bovenkant van je scherm totdat de helft van het icoontje "van het scherm" valt. Laat de muis dan los, de werkbalk is geplaatst.

Dan de extra opties. Als je met de rechtermuisknop bovenin op de werkbalk klikt dan heb je direct de mogelijkheid om de werkbalk altijd op de voorgrond te plaatsen of automatisch te laten verbergen en alleen tevoorschijn te laten komen als je met de muis er overheen gaat net als bij de reguliere taakbalk mogelijk is.