Windows Vista - Weergavetaal wijzigen, taalpakketten (Alleen Ultimate)


Voor de Ultimate versie van Windows Vista zijn aanvullende taalpakketten beschikbaar. Met deze taalpakketten kan de gehele weergave/interface van Vista omgezet worden naar de andere taal. Dus heb je nu Nederlands dan zet je dit eenvoudig om naar een Engelse versie of Zweeds, Duits etc. Door bijvoorbeeld het Engelse taalpakket te installeren krijg je ook de Engelse updates als optionele updates. Zodoende kun je bepaalde extra's eerder krijgen in het Engels voordat deze in het Nederlands beschikbaar zijn. Voor deze updates hoef je dan niet de weergave taal om te zetten maar is installeren van de taal al voldoende. In de tip hieronder zie je hoe de totale weergavetaal te wijzigen is. Ook eventuele losse downloadlinks voor de pakketten.

Om dit nu te doen is de eerste stap om de taal te downloaden die je wilt gebruiken bijvoorbeeld Engels. Ga naar Start >> Alle programma's >> Windows Update en klik in het venster op de regel "Beschikbare updates weergeven". Een lijstje met updates volgt.

Weergavetaal wijzigen, taalpakketten (Alleen Ultimate)

Je ziet hier een vijtiental optionele updates. Dit zijn de taalpakketten waaronder Engels. Plaats in deze lijst een vinkje voor het Engelse taalpakket en klik onderaan op de knop "Installeren" om het pakket te downloaden en te installeren. Het installeren kost even tijd en neemt ookt wat ruimte op je harde schijf.

Wacht tot dit klaar is. Zodra de update geinstalleerd is sluit je Windows Update en ga je naar Start >> Configuratiescherm en klik je onder het kopje Klok, taal en regio op "Taal van gebruikersinterface wijzigen". Selecteer dan in het scherm wat opent onder Weergavetaal de taal waar je de interface naar wilt omzetten. Klik dan op OK en er verschijnt een melding om uit te loggen zodat de nieuwe taal toegepast kan worden. Zodra dit is voltooid is de taal volledig gewijzigd in de nieuwe taal.

Eventueel zijn de taalpakketten ook verkrijgbaar als losse downloads die je kunt ophalen op de Microsoft website, de downloadlinks hieronder.

Windows Vista 32 bit
Chinees (Hongkong SAR)
Chinees (Vereenvoudigd)
Duits
Deens
Engels
Fins
Frans
Italiaans
Japans
Koreaans
Nederlands
Noors
Portugees
Russisch
Spaans
Zweeds