Windows Vista - Versie Windows Vista en Service Pack bekijken


Windows Vista kwam uit op 30 november 2006 voor het bedrijfsleven en op 30 januari 2007 voor particulieren. Windows Vista bestaat in verschillende smaken voor thuisgebruikers en het bedrijfsleven, de ene versie heeft net weer verschillende, of iets meer opties dan de andere versie waarvan via de volgende link een overzicht: Verschil tussen de verschillende versies. Vista bestaat daarnaast in een 32-bit en een 64-bit versie. De verschillende versies van Windows Vista zijn: Basic, Home Premium, Business en de Ultimate versie. Daarnaast bestaat er nog een versie voor minder ontwikkelde landen de Vista Starter editie.

Om nu te bekijken welke versie van Windows Vista is geinstalleerd op je computer ga naar Start en klik met de rechtermuisknop op "Computer", klik hier dan op Eigenschappen. In het venster dat opent staat dan bovenaan vermeld welke Windows Vista versie is geinstalleerd met een link voor een eventuele upgrade eronder.

Ook staat hier vermeld welk Service Pack is geinstalleerd.

Versie Windows Vista en Service Pack bekijken

Je kunt hier ook terecht komen via een andere weg. Ga dan naar Start en klik op het Configuratiescherm. Klik hier dan op de kop "Systeem en onderhoud" en klik hier dan op Systeem waarna hetzelfde venster is te bekijken.