Windows Vista - Verberg optionele updates


Windows Update zorgt ervoor dat alle belangrijke updates binnen worden gehaald maar brengt ook diverse optionele updates met zich mee. Bijvoorbeeld met de Ultimate versie van Windows Vista staan er 16 taalpakketten onder Windows Update als optioneel. Zolang je deze niet installeert zullen deze hier blijven staan. Ook voor andere updates kan zich dit voordoen. Maar nu is het handiger om de die je toch niet gaat installeren zoals bijvoorbeeld de taalpakketten te verbergen.

Om deze updates uit de lijst te halen ga je naar Start >> Configuratiescherm en klik op Systeem en onderhoud. Klik dan in het volgende scherm op Windows Update.

Klik dan rechts op de regel "Beschikbare updates weergeven".

Verberg optionele updates

In het scherm wat dan volgt krijg je de lijst met optionele updates zoals hieronder in de afbeelding. Klik dan met de rechtermuisknop op een update en kies de optie "Update verbergen". Zodra je dit hebt voltooid en opnieuw gaat kijken naar het aantal updates zal er de melding staan dat er geen updates beschikbaar zijn, en de knop is weg.

Verberg optionele updates

Wil je alle updates die je verborgen hebt weer zien omdat je ze toch wilt installeren klik dan rechts in het Windows Update scherm op "Verborgen updates herstellen".

Verberg optionele updates