Windows Vista - Uitvoeren opruimen, leeghouden


Net als bij Windows XP onthoud Windows Vista in principe in Uitvoeren de ingevoerde opdrachten. Je ziet door hier op de pijl te klikken de meest recente ingevoerde opdrachten.

Uitvoeren opruimen, leeghouden

Als je vaak gebruik maakt van Uitvoeren kan deze lijst behoorlijk vergroten echter is het mogelijk om deze lijst op te schonen middels het register. Om dit te doen open Uitvoeren via Alle programma's, Bureau-accessoires en typ hier Regedit.

Navigeer dan naar de volgende sleutel in de register editor.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU


Je ziet dan in het rechterscherm de vermeldingen staan die je ook ziet in Uitvoeren. Verwijder hier dan alle waardes maar laat hier de waarde Standaard staan. De vermeldingen zijn dan verwijderd.

Uitvoeren opruimen, leeghouden

Het is echter ook mogelijk om Uitvoeren geen vermeldingen meer te laten onthouden echter hiervoor wordt er ook binnen het Start menu een wijziging doorgevoerd. Om dit te doen klik met de rechtermuisknop op de Start knop en klik op Eigenschappen. Open dan het tabblad Menu Start als je hier nog niet bent en verwijder het vinkje voor "Een lijst met onlangs geopende programma's opslaan en weergeven".

Uitvoeren opruimen, leeghouden

Vanaf nu worden er geen vermeldingen meer opgeslagen echter wordt er ook geen lijst meer getoond binnen het Start Menu met onlangs geopende programma's.