Windows Vista - TV kijken met Windows Media Center


Windows Media Center is aanwezig als vast onderdeel in Windows Vista Home Premium en Ultimate. Zoals de naam al zegd is het media waar het omdraait en heb je hier diverse mogelijkheden mee zoals het afspelen van een DVD maar ook online TV programma's terugkijken via de beschikbare diensten of radio luisteren.

Windows Media Center start je via Start >> Alle programma's >> Windows Media Center en deze zal Full screen opstarten. Je komt dan terecht in het hoofdmenu, navigeer met de pijltjestoetsen of muis naar "Online Media" en kies de optie hierbinnen "Programma's".

TV kijken met Windows Media Center

In het scherm wat dan opent navigeer je bovenin naar "tv en films" en klik hierop. Daarna klik je op de wereldbol eronder om de beschikbare online diensten te bekijken.

TV kijken met Windows Media Center

De diensten die op dat moment beschikbaar zijn zullen geladen worden zoals hieronder in de afbeelding. Maak hier de eigen gewenste keuze. 1 van de beschikbare diensten is de website Uitzending gemist. Hiermee kijk je programma's terug die uitgezonden zijn op Nederland 1, 2 of 3. Zodra je op Uitzending gemist klikt zal het menu hiervan laden.

TV kijken met Windows Media Center

Hieronder een afbeelding van de website en het menu ervan. Zoek hier naar het programma wat je wilt bekijken.

TV kijken met Windows Media Center