Windows Vista - Tekstballonnen uitschakelen


Deze tip gaat om de ballonnen die rechtsonderin bij de klok verschijnen met diverse meldingen zoals bijvoorbeeld zoals in de afbeelding hieronder. Door de stappen hieronder te volgen schakel je deze meldingen eenvoudig uit en komen ze niet meer tevoorschijn.

Tekstballonnen uitschakelen

Ga naar Start >> Alle programma's >> Bureau-accessoires en klik op Uitvoeren. Type hierin regedit en druk op OK. Navigeer dan naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Maak een nieuwe DWORD waarde aan door bovenin naar Bewerken >> Nieuw >> DWORD-waarde te gaan. Er verschijnt nu een nieuw waarde onderaan in de sleutel. Geef deze de naam: EnableBalloonTips. De standaard waarde hiervan moet 0 zijn en zal hier al op staan.

Tekstballonnen uitschakelen

Sluit nu de register editor en meld je af of herstart de PC. De meldingen zijn uitgeschakeld.

Overigens voor de melding "sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd" zoals hierboven in de afbeelding geld dat het icoon nog wel steeds terugkeert in de taakbalk. Hoe deze uit te schakelen hier in de tip: Melding "sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd" uitschakelen.