Windows Vista - Taakbalk "tabs" verschuiven


Internet Explorer heeft de mogelijkheid en Firefox heeft eveneens de optie. De mogelijkheid om tabbladen te verschuiven / verplaatsen en te reorganiseren in de tabbladen balk in een eigen gewenste volgorde. Echter met de "tabs" van de taakbalk is dit niet mogelijk.

Nu is er een aanvullend programma'tje die deze verschuivingen mogelijk maakt genaamd Taskbar Shuffler. Dit gaat dan om de knoppen zoals hieronder in de afbeelding.

Taakbalk tabs verschuiven

Met het programma heb je dus de mogelijkheid om de knoppen op de taakbalk van openstaande programma's te verslepen en te plaatsen in een eigen gewenste volgorde. Het programma download je via de onderstaande downloadlink.Na downloaden pak het Zip-bestand uit en dubbelklik op het .exe bestand. Het programma draait dan en dit zie je door het icoon dat er bij is gekomen in de taakbalk rechtsonderin.

Taakbalk tabs verschuiven

Je kunt nu de knoppen op de taakbalk met de linkermuisknop oppakken en verslepen in de gewenste positie. Bevalt de tool en wil je dit altijd instellen klik dan met de rechtermuisknop op het icoon en klik op "Settings". Plaats dan een vinkje voor "Start with Windows" om de tool automatisch mee te laten starten.

Taakbalk tabs verschuiven