Windows Vista - Taakbalk vergroten / Taakbalk verplaatsen


De Taakbalk is zowel de vergroten als de te verplaatsen, hieronder eerst het vergroten met daaronder het verplaatsen van de taakbalk.

Taakbalk vergroten

De taakbalk binnen Windows Vista heeft een vaste hoogte, echter als je veel vensters opent hebt of veel iconen in de taakbalk hebt staan dan kan het zijn dat de taakbalk wat te klein is. Het is dan op dezelfde manier als dit kan mogelijk om de taakbalk te vergroten, verhogen. Standaard is de taakbalk 'vergrendeld' waardoor deze niet standaard te verplaatsen of te vergroten is. Klik daarvoor in een lege ruimte van de taakbalk met de rechtermuisknop en klik dan op "Taakbalk vergendelen".

De Taakbalk is dan ontgrendeld en kan vergroot worden.

Taakbalk vergroten / Taakbalk verplaatsen

Ga dan met de muis op de rand aan de bovenkant van de taakbalk staan. De muis veranderd dan in 'twee pijltjes, boven en onder'. Sleep dan de taakbalk omhoog en op deze manier vergroot je dan de taakbalk. Het vergrendelen van de taakbalk gaat dan weer op dezelfde manier.

Taakbalk verplaatsen

Naast het vergroten is het dus ook mogelijk om de taakbalk te verplaatsen. De taakbalk kan verplaatst worden naar links, rechts of naar de bovenkant van het scherm. Om dit te doen moet net als bij het vergroten de taakbalk eerst ontgrendeld worden. Klik daarvoor in een lege ruimte van de taakbalk met de rechtermuisknop en klik dan op "Taakbalk vergendelen".

Klik dan met de linkermuisknop op de taakbalk en houdt de muisknop vast, sleep dan vervolgens de taakbalk naar de gewenste kant. Eventueel klik daarna weer met de rechtermuisknop op de taakbalk om deze weer opnieuw te vergrendelen.