Windows Vista - Systeeminformatie opvragen


De optie Systeeminformatie geeft gedetailleerde informatie over de hardware van je PC, de onderdelen en stuurprogramma's. Hierin kun je bijvoorbeeld ook de fabrikant terughalen van hardware onderdelen, het type bios wat geinstalleerd is etc.

Om in het overzicht te komen ga je naar Start >> Alle Programma's >> Bureau-accessoires >> Systeemwerkset >> Syteeminformatie.

Een nieuw scherm opent met de opties aan de linkerkant en in eerste instantie in het hoofdscherm een beknopt rapport met de eerste informatie over de PC zoals de naam van het besturingssysteem, de naam van de PC, type processor, hoeveelheid geheugen etc.

Klik de menu'tjes links uit door op het kruisje te klikken om specifieke informatie op te vragen over specifieke onderdelen.

Systeeminformatie opvragen

Extra mogelijkheden zijn onder andere de gegevens exporteren en afdrukken. Als je een geselecteerd overzicht wilt afdrukken ga je bovenin in het menu naar Bestand en kies je Afdrukken. Om het digitaal te houden en te exporteren ga je bovenin in het menu naar Bestand en kies je Exporteren. Het geselecteerde overzicht zal dan worden geexporteerd als een TXT kladblok bestand.