Windows Vista - Standaard programma's instellen


Via de functie Standaardprogramma's stel je een programma in voor bepaalde acties. Bijvoorbeeld de browser Firefox maak je hiermee zodanig standaard dat als er een browser aan wordt geroepen dit standaard Firefox is en niet Internet Explorer. Ga naar Start >> Standaardprogramma's en klik op de eerste regel "Uw standaardprogramma's instellen". De geinstalleerde programma's zullen dan tevoorschijn komen links in een lijst.

Als een bepaald programma niet in de lijst voorkomt kun je via een andere weg bestandstypes hieraan koppelen waardoor het bestand alsnog met het gewenste programma wordt geopend. De tip daarvoor: Bestandstypes koppelen aan programma's

Standaard programma's instellen

Selecteer dan links het programma wat je standaard in wilt stellen zoals hier Firefox. Rechts onder het vlak zal dan tevoorschijn komen hoeveel standaard instellingen het programma al heeft. Daaronder de twee mogelijkheden. De eerste is direct om alles te als standaard in te stellen zoals hier voor Firefox. De tweede kun je bepaalde extensies die te maken hebben met het programma selecteren. De instellingen worden direct toegepast. Druk daarna OK.

Standaard programma's instellen