Windows Vista - Sneltoetsen toekennen aan programma's


Sneltoetsen kunnen erg handig zijn om zo snel een bepaalde actie te bereiken. In Windows Vista is het ook mogelijk om sneltoetsen toe te kennen aan programma's om zo bijvoorbeeld programma's die je veel gebruikt op deze manier te kunnen starten.

Om een sneltoets toe te kennen aan een programma klik je op Start en dan op Alle programma's. Zoek hier het gewenste programma waaraan je een sneltoets wilt verbinden, in dit geval Kladblok. Klik hier dan met de rechtermuisknop op en kies in het menu Eigenschappen.

Sneltoetsen toekennen aan programma's

In het venster wat opent zie je ongeveer op de helft de tekst "Sneltoets" staan. Klik in het vak achter Sneltoets met de muis. Druk nu op je toetsenbord de gewenste combinatie in, bijvoorbeeld zoals hier CTRL + F10 maar dit kan uiteraard ook iets heel anders zijn.

Zodra je dit hebt gedaan klik onderaan op OK en de sneltoets is toegekend aan het programma. Overigens kun je ook door middel van sneltoetsen snel de programma's openen die in het menu snelstarten staan.

Door op je toetsenbord de Windows Toets in te drukken in combinatie met een cijfer bijvoorbeeld 2, open je het eerste icoon wat op je taakbalk staat in het menu Snel starten.

Sneltoetsen toekennen aan programma's