Windows Vista - Snel mapinhoud afdrukken


Het kan wel eens voorkomen dat je de inhoud van een map uit wilt printen, dit kan op de onderstaande manier. Door het creeeren van een bestand kun je het bestand in de map plaatsen die je wilt afdrukken. Door te dubbelklikken wordt de gehele inhoud via kladblok direct naar de standaard printer gestuurd.

Nu is het mogelijk het betreffende bestand direct te downloaden via de onderstaande link. Eronder staat hoe je handmatig het bestand aanmaakt.Om het bestand te maken open Kladblok via Start, Alle Programma's, Bureau-accessoires. Typ daarin de onderstaande regels.

@echo off
dir %1 /a /-p /o:gn > "%temp%\Listing"
start /w notepad /p "%temp%\Listing"
del "%temp%\Listing"
exit


Ga dan bovenin naar Bestand en klik op Opslaan. Klik in het venster dat opent op de regel achter "Opslaan als" en kies voor Alle bestanden. Voer dan een naam in voor het bestand en klik op Opslaan. Als je nu dubbelklikt op het bestand wordt automatisch de mapinhoud afgedrukt.

Wat eventueel nog handiger is, is om de optie beschikbaar te hebben onder het rechtermuisknop menu. Zo is de optie bijvoorbeeld onder het menu "Kopieren naar" toe te voegen met als resultaat dat je alleen nog maar met de rechtermuisknop hoeft te klikken op de map waarvan je de inhoud wilt afdrukken. Hoe je dit doet in de tip hier: Het rechtermuisknop "KopiŽren naar" menu aanpassen

Snel mapinhoud afdrukken