Windows Vista - Snel lettertypes installeren


Lettertypes installeren in Windows XP gaat via het Configuratiescherm in Windows door het bestand naar de map lettertypen te slepen met de muis. Op deze zelfde manier is het ook mogelijk in Vista maar met Vista is er nu ook een snellere manier om een lettertype te installeren. Als je éénmaal een lettertype hebt gedownload klik je met de rechtermuisknop op dit bestand en kies je Installeren in het menu. Het lettertype is vervolgens geinstalleerd.

Snel lettertypes installeren

Om later lettertypes weer te verwijderen of via het Configuratiescherm te installeren ga naar Start en klik hier op het Configuratiescherm. In het Configuratiescherm klik op "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen". Klik hier dan op de kop "Lettertypen". En de map met lettertypes opent.

Snel lettertypes installeren

Hier kun je lettertypes installeren door de bestanden hierheen te slepen of door met de rechtermuisknop te klikken tussen de lettertypes. Kies dan voor Nieuw lettertype installeren waarna een nieuw venster opent waar je je lettertype kunt opzoeken.

Snel lettertypes installeren

Overigens kun je de map met lettertypes ook bereiken via Computer / Windows Verkenner. Hiervoor navigeer je naar C:\Windows\Fonts