Windows Vista - Screensaver Bubbels wijzigen


Windows Vista kent een aantal standaard screensavers waarvan de schermbeveiliging genaamd Bubbels er 1 van is. Met de screensaver bewegen er diverse luchtbellen over het scherm die zelf transparant zijn en verder is de Bubbels niet voorzien van een achtergrond. Een afbeelding van de standaard instellingen hieronder.

Screensaver Bubbels wijzigen

Nu zijn er een aantal aanpassingen te maken aan de screensaver waardoor je onder meer de bubbels niet meer doorzichtig kan laten zijn of ze kunt laten tonen op een zwarte achtergrond. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's en kies onder Bureau-accessoires voor Uitvoeren. Typ hier regedit en navigeer naar onderstaande sleutel.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Screensavers\Bubbles


Als eerste de mogelijkheid om de doorzichtigheid uit te schakelen. Ga bovenin naar Bewerken en kies voor Nieuw en vervolgens klik op DWORD waarde. Geef de naam "MaterialGlass". De bubbels zijn vanaf nu niet meer doorzichtig maar verschillen van kleur zoals in de afbeelding hieronder.

Screensaver Bubbels wijzigen

Een tweede mogelijkheid is het verkleinen van de bubbles. In dat geval maak eveneens een nieuwe DWORD waarde aan maar geef deze nu de naam "Radius". De Bubbels zijn nu in klein formaat.

Screensaver Bubbels wijzigen

Dan is er nog een mogelijkheid de doorzichtigheid van het scherm weg te halen en te vervangen voor een zwarte achtergrond. Maak dan opnieuw een DWORD waarde aan en geef deze de naam "ShowBubbles". De bubbels worden nu getoond met als achtergrond een zwart scherm.

Screensaver Bubbels wijzigen

Uiteraard is het mogelijk om meerdere van bovenstaande opties te combineren.

Screensaver Bubbels wijzigen