Windows Vista - Screensaver aanmeldscherm uitschakelen


Als je gebruikt maakt van een wachtwoord voor je gebruikersaccount of meerdere accounts hebt ingesteld zal standaard als Windows Vista opstart het aanmeldscherm worden getoond zoals hieronder in de screenshot. Echter als je de Computer hebt aangezet en je bent net even afwezig zal na 10 minuten hier de standaard screensaver starten.

Screensaver aanmeldscherm uitschakelen

Deze screensaver is eventueel te wijzigen naar een andere screensaver naar wens of geheel uit te schakelen. Ga hiervoor naar Start en klik op Alle Programma's en navigeer naar Bureau-accessoires. Klik hieronder dan op Uitvoeren en typ hier "regedit" en druk op OK. Het reigster opent dan, navigeer hier naar de onderstaande sleutel.

HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop


Hier staan dan een viertal 'screensaver' vermeldingen, dit zijn "ScreenSaveActive, ScreenSaveIsSecure, ScreenSaveTimeOut en SCRNSAVE.EXE".

Screensaver aanmeldscherm uitschakelen

ScreenSaveActive
Door nu te dubbelklikken op ScreenSaveActive en de waarde 1 te wijzigen naar 0 schakel je de screensaver bij het aanmeldscherm geheel uit.

ScreenSaveTimeOut
Door te dubbelklikken op ScreenSaveTimeOut kun je de tijd wijzigen voordat de screensaver start, standaard staat dit ingesteld op 600 seconden, dus 10 minuten.

SCRNSAVE.EXE
Bij SCRNSAVE.EXE wordt ingesteld welke screensaver wordt gebruikt bij het aanmeldscherm, door hierop te dubbelklikken kun je hier een eigen gewenste screensaver opgeven. Om dit te doen vul het correcte pad naar de gewenste screensaver hier in. Paden naar enkele standaard screensaver zijn als volgt.

Bubbels: C:\Windows\system32\Bubbles.scr
Linten: C:\Windows\system32\Ribbons.scr
Mystiek: C:\Windows\system32\Mystify.scr
Noorderlicht: C:\Windows\system32\Aurora.scr