Windows Vista - Schijf van map maken


Als je veel gebruik maakt van een Map op je harde schijf is het wellicht een optie en makkelijker om hiervan een schijf te maken. De map opzich blijft dan wel op de huidige locatie staan alleen komt er een extra verwijzing bij binnen Deze Computer die verwijst naar de map. Een voorbeeld in de afbeelding hieronder waar de Z: schijf een verwijzing is naar een map waardoor deze sneller geopend kan worden.

Schijf van map maken

Nu is er een mogelijkheid om dit binnen Windows te doen zoals is beschreven in een tip voor Windows XP, het kan echter ook eenvoudiger met een klein aanvullend programma'tje genaamd Visual Subst van NTWind.com. Het voordeel van het programma is dat de schijven ook gewoon beschikbaar blijven na een herstart van de pc.

Om een schijf aan te maken download het programma via de onderstaande link en installeer deze vervolgens.Na het installeren start het programma door naar Start te gaan, hier op Alle programma's te klikken en te kiezen voor de map Visual Subst, klik hieronder op Visual Subst. Als het programma is geopend klik op de zoekknop rechtsonder en zoek de map op waarvan je een schijf wilt gaan maken. Kies daarna voor het veld een gewenste schijfletter die je wilt meegeven en druk daarna op het groene plusje om de schijf toe te voegen.

De schijf is dan direct toegevoegd, verwijderen kan dan eventueel weer door de schijf te selecteren en het rode kruisje te klikken. Door ervoor te zorgen dat er een vinkje staat voor de regel "Apply virtual drives on Windows startup" zorg je ervoor dat ook na het herstarten van de pc de schijf of schijven nog beschikbaar zijn.

Schijf van map maken