Windows Vista - Kopieren en verplaatsen naar map toevoegen aan rechtermuisknop


Windows Vista kent standaard in het rechtermuisknopmenu bij bestanden en mappen het item "Kopieren naar" waarmee een bestand of map bijvoorbeeld snel is te versturen via de mail of snel is te comprimeren. Met deze optie is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een bestand snel te verplaatsen naar een andere locatie.

Het rechtermuisknopmenu is met behulp van het register uit te breiden met twee nieuwe opties genaamd "Kopieren naar map" en "Verplaatsen naar map". Hiermee kunnen bestanden en mappen snel verplaatst worden via het rechtermuisknop menu naar een andere locatie.

Als eerste is het mogelijk door onderstaand register bestand te downloaden deze twee opties automatisch te installeren. Download dan het zip-bestand en voer de beide registerbestanden uit, hieronder ook de uitleg om het handmatig in te stellen.

Om het handmatig in te stellen ga naar Start en klik op Alle Programma's en kies onder Bureau-accessoires voor Uitvoeren. Typ hier regedit en navigeer naar onderstaande sleutel.

HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers.


Klik dan bovenin in het menu op Bewerken en kies hier Nieuw en vervolgens klik op Sleutel. Geef de nieuwe sleutel de naam "Kopieren naar". Klik erop en dubbelklik in het rechterscherm op de waarde die er staat genaamd "Standaard". Vul daarin het onderstaande in.

{C2FBB630-2971-11d1-A18C-00C04FD75D13}


Rechtermuisknop Naar map Kopieren optie inschakelen

Klik dan op ContextMenuHandlers en daarna opnieuw bovenin in het menu op Bewerken en kies hier Nieuw en vervolgens klik op Sleutel. Geef de nieuwe sleutel de naam "Verplaatsen naar". Klik erop en dubbelklik in het rechterscherm op de waarde die er staat genaamd "Standaard". Vul daarin het onderstaande in.

{C2FBB631-2971-11d1-A18C-00C04FD75D13}


Herstart dan de computer en de opties zijn toegevoegd aan het rechtermuisknopmenu.

Rechtermuisknop Naar map Kopieren optie inschakelen