Windows Vista - Positie wijzigen tweede beeldscherm


Twee beeldschermen kunnen erg handig zijn, bijvoorbeeld bij bepaalde werkzaamheden waardoor je op twee schermen tegelijk aan het werk bent. Of als je een laptop hebt en wilt werken op een normaal beeldscherm alleen, in plaats van het scherm van de laptop.

Normaal als je een tweede beeldscherm aansluit zoals bijvoorbeeld met een laptop dan wordt automatisch een positie gekozen voor het tweede scherm. Als je aan de rechterkant van het standaard scherm met de muis buiten beeld beweegt dan verschijnt de muis op het andere beeldscherm. Dit is lastig als je tweede beeldscherm bijvoorbeeld aan de linkerkant of boven je laptop staat. De positie is eenvoudig te wijzigen via het configuratiescherm, klik met je rechtermuisknop ergens op het bureaublad en kies "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen". In het venster selecteer je dan de optie "Beeldscherminstellingen". Hier zie je dan twee kleine schermpjes staan zoals hieronder in de afbeelding.

Je kunt nu met je muis het tweede beeldscherm oppakken/slepen en anders positioneren ten opzichte van het eerste beeldscherm bijvoorbeeld door deze aan de linkerkant of bovenkant te plaatsen. Als je dan op toepassen klikt dan is de nieuwe positie ingesteld en ga je via de gewenste kant met de muis buiten het scherm naar het tweede scherm.

Positie wijzigen tweede beeldscherm