Windows Vista - Pijl snelkoppeling verwijderen


Net als in Windows XP staat in Windows Vista in de snelkoppelingen een kleine blauwe pijl in een wit vierkantje zoals in de afbeelding hieronder. Net als in XP is dus ook in Vista deze pijl makkelijker te uit te schakelen / verwijderen waarmee het uit de pictogrammen is verdwenen.

Haal pijltje weg uit snelkoppeling

Om de pijl te verwijderen heeft de website Frameworkx.com hier een klein tooltje (Engels) voor ontwikkeld. Met de tool is het pijltje te wijzigen is in een ander pijltje of helemaal is uit te schakelen. Download als eerst het programma'tje. Er is een download voor de 32 bits versie van Windows Vista en 1 voor de 64 bits versie.

Installeer vervolgens het programma'tje en na installatie vind je deze terug in de map onder Start >> Alle Programma's in de map "Frameworkx". Bij het starten van het programma zal de vraag van Windows Vista komen of je wilt toestaan dat het programma start. Klik op toestaan en je krijgt onderstaand scherm.

Pijl snelkoppeling verwijderen

Geef hier de gewenste optie aan. De eerste is de standaard van Windows Vista waar je het later eventueel weer op terug kunt zetten. De tweede is het alternatieve pijltje. En de laatste selecteer je om het pijltje geheel uit te schakelen. Klik dan op Apply en je krijgt de vraag of je wilt uitloggen. Na het opnieuw inloggen is de nieuwe instelling toegepast.

De website van de maker: Frameworkx.com