Windows Vista - PC Informatie op bureaublad tonen


In computerwinkels is het nog wel eens te zien, informatie over de bewuste computer dat wordt getoond op het bureaublad. Dit is informatie over de hardware zoals de CPU, netwerkkaart, intern geheugen, besturingssysteem, harde schijven etc. Er is een klein tooltje beschikbaar van Microsoft die het mogelijk maakt om deze informatie op het bureaublad vast te zetten. Deze werkt overigens ook op Windows XP.

Dit programma heeft BgInfo en is te downloaden via onderstaande downloadlink. Na downloaden pak het zipbestand uit en open Bginfo.exe.Zodra je het programma opent, (installatie is niet nodig) zie je direct een lijs met eigenschappen die standaard allemaal worden getoond. Deze kun je door in het vlak te klikken net als in bijvoorbeeld kladblok regel voor regel verwijderen. Eventueel kun je ook alles in 1 keer verwijderen en opnieuw toevoegen via de lijst rechtsboven.

PC Informatie op bureaublad tonen

Bovenin in het scherm staan de opmaak opties, hier kun je een eigen Lettertype, grootte en kleur kiezen. Door op de knop "Apply" te klikken worden de eigenschappen direct toegepast op je bureaublad. Ook het invoegen van een afbeelding is mogelijk via Edit, Insert Image. Door op de knop Position te klikken kun je bepalen op welke positie de informatie getoond moet worden op je bureaublad.

PC Informatie op bureaublad tonen

Als je klaar bent met het instellen van de eigenschappen ga bovenin naar het menu File en kies voor "Apply and Exit". Vervolgens blijft de informatie ook na herstarten getoond op je bureaublad. Hieronder het resultaat.

PC Informatie op bureaublad tonen