Windows Vista - Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten


De functie Ouderlijk toezicht geeft onder andere de mogelijkheid om tijdslimieten in te stellen. Hiermee beperk je het gebruik van de PC en kan er alleen ingelogd worden op de aangegeven tijden en anders niet.

Daarnaast zijn er nog andere opties in te stellen via Ouderlijk toezicht die je vind in andere tips en onder meer bereikt via onderstaande links.

Ouderlijk: toezicht Webfilter
Ouderlijk toezicht Inleiding
Ouderlijk toezicht: Spellen blokkeren
Ouderlijk toezicht: Programma's blokkeren

Om dit in te stellen ga je naar Start >> Configuratiescherm. In het Configuratiescherm klik op de optie "Ouderlijk toezicht voor elke gebruiker instellen". Selecteer hier het account om beperkingen op in te stellen. Een overzichtsscherm opent. Als eerst zet je de optie onder het kopje Ouderlijk toezicht op Ingeschakeld om de beperkingen te kunnen in stellen.

Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten

Tijdslimieten

Dan de optie Tijdslimieten. Klik dan eronder op de optie "Tijdslimieten".

Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten

De tijden zijn eenvoudig in te stellen in het scherm wat volgt. Het grafiek met tijden komt tevoorschijn. Sleep met de muis de gedeeltes dat de PC niet gebruikt mag worden per dag en per uur. Dit heeft de kleur blauw. Zodra je dit alles hebt ingesteld klik je op OK en je wordt weer teruggebracht naar het hoofdvenster.

Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten