Windows Vista - Ouderlijk toezicht: Programma's blokkeren


De functie Ouderlijk toezicht geeft onder andere de mogelijkheid om het gebruik van programma's in te stellen. Hiermee blokkeer je dan specifieke programma's.

Daarnaast zijn er nog andere opties in te stellen via Ouderlijk toezicht die je vind in andere tips en onder meer bereikt via onderstaande links.

Ouderlijk toezicht: Webfilter
Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten instellen
Ouderlijk toezicht: Spellen blokkeren
Ouderlijk toezicht Inleiding

Om dit in te stellen ga je naar Start >> Configuratiescherm. In het Configuratiescherm klik op de optie "Ouderlijk toezicht voor elke gebruiker instellen". Selecteer hier het account om beperkingen op in te stellen. Een overzichtsscherm opent. Als eerst zet je de optie onder het kopje Ouderlijk toezicht op Ingeschakeld om de beperkingen te kunnen in stellen.

Ouderlijk toezicht: Programma's blokkeren

Programma's blokkeren

Als eerst dan de optie om programma's te blokkeren. Klik in dit scherm op de optie "Specifieke programma's toestaan en blokkeren".

Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten

In het scherm wat volgt staat standaard ingesteld op de optie dat de gebruiker alle programma's mag gebruiken. Verander dit in " Kan alleen de programma's gebruiken die ik toesta" en eronder volgt een lijst met programma's. Selecteer hier dan de programma's die mogen gebruikt worden door er vinkjes voor te plaatsen. Druk dan onderaan op OK.

Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten