Windows Vista - Ouderlijk toezicht inleiding


De "Ouderlijk toezicht" functie is erg handig als je kinderen hebt om deze een beetje te sturen in hun computer en internet gebruik. Met de "Ouderlijk toezicht" functie kun je,
  • Websites blokkeren.
  • Websites met een bepaalde inhoud blokkeren, je kunt hiermee aangeven dat als een bepaald woord voorkomt deze site geblokkeerd word.
  • Tijd limieten opzetten, aangeven op welke tijden een gebruiker gebruik mag maken van de computer, buiten deze uren om kan de gebruiker dan niet inloggen en dus de pc niet gebruiken.
  • Het blokkeren van software en games, aangeven welke software iemand niet mag gebruiken of aangeven welke games niet mogen worden gespeeld.
  • Van alles wordt een activiteitenrapport bijgehouden zodat de administrator later kan terugzien wat de gebruiker allemaal heeft uitgespookt.

Instellen

Om dit in te stellen ga je naar Start >> Configuratiescherm. In het configuratiescherm klik op de optie "Ouderlijk toezicht voor elke gebruiker instellen". Selecteer hier het account om beperkingen op in te stellen. Een overzichtsscherm opent. Als eerst zet je de optie onder het kopje Ouderlijk toezicht op Ingeschakeld om de beperkingen te kunnen in stellen.

Dan daaronder staat een optie om activiteitsrapporten te maken, hierin worden de activiteiten bijgehouden van de gebruiker. Rechts onder de gebruikersnaam staat een overzicht van de activiteitenrapporten. Het plaatje hieronder is een voorbeeld van het activiteitenrapport voor elk account.

Ouderlijk toezicht inleiding

Dan zijn de andere opties in te stellen zoals webfilter, tijdslimieten en games. Hiervoor zijn aparte tips gemaakt die je bereikt via de onderstaande links.

Ouderlijk toezicht: Webfilter
Ouderlijk toezicht: Tijdslimieten instellen
Ouderlijk toezicht: Spellen blokkeren
Ouderlijk toezicht: Programma's blokkeren