Windows Vista - Mogelijkheden schaken (Chess Titans)


Windows Vista brengt de mogelijkheid om te schaken en wel met de game Chess Titans. Dit start je via het start menu. Ga naar Start >> Ontspanning en kies Chess Titans.

Er zijn diverse opties in te stellen voor het schaakspel. Als eerst de mogelijkheid om alleen tegen de computer te spelen of met twee spelers tegen elkaar te schaken. Om dit in te stellen ga je bovenin in het menu naar Spel en kies je "Nieuw spel tegen de computer" of "Nieuw spel tegen menselijke tegenstander".

De schaakopties zijn vrij uitgebreid bij het spel en is hier ook de moeilijkheidsgraad in te stellen voor de computer als tegenstander. Dit gaat op een schaal van 1 tot en met 10. Dit verhoog of verlaag je in de opties. Ga bovenin in het menu naar Spel en kies hier Opties. Rechtsbovenaan staat dan de optie met een schuifbalk om de moeilijkheidsgraad te wijzigen in een andere niveau.

Mogelijkheden schaken (Chess Titans)

Aansluitend op de moeilijkheidsgraad zijn de statistieken. Voor elk niveau worden statistieken bijgehouden. Hierin staat bijvoorbeeld, het aantal gespeelde spellen, aantal winst, aantal verlies, aantal remises etc. Deze vraag je snel op door bovenin in het menu naar Spel te gaan en dan statistieken te klikken.

Mogelijkheden schaken (Chess Titans)

Als laatste nog even terug naar de opties. Hierin kun je een aantal aanvullende instellingen nog wijzigen zoals of de speler zwart of wit is en een aantal cameraopties.

Mogelijkheden schaken (Chess Titans)