Windows Vista - Melding "sommige opstartprogramma's worden..." uitschakelen


Als Windows Vista opstart kan de situatie ontstaan dat er constant bij het opstarten de melding volgt "Sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd" waarvan hieronder een afbeelding. Deze melding komt voort uit het feit dat de Softwareverkenner programma's / services blokkeerd waarvoor Gebruikersaccountbeheer toestemming moet geven. Nu is het mogelijk om deze tekstballon uit te schakelen zoals in een andere tip (Tekstballonnen uitschakelen) wordt omschreven, echter zal dan het icoon van de melding nog altijd blijven bestaan in de taakbalk.

Sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd

Om nu de melding geheel uit te schakelen en dus ook het bijbehorende icoon neem de volgende stappen. Klik met de rechtermuisknop op het icoon van de melding in de taakbalk en kies voor "Geblokkeerd programma uitvoeren" en klik daarna op "Hulpprogramma voor systeemconfiguratie".

Sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd

Er opent dan een klein venster, plaatst hier een vinkje voor de regel "Dit bericht niet weergeven, of Systeemconfiguratie starten als Windows wordt gestart" en druk op OK. De melding is nu verwijderd en keert niet meer terug na het starten van Windows.

Sommige opstartprogramma's worden geblokkeerd