Windows Vista - Windows Media Player vergrendelen op volledig scherm


Met Windows Media Player kun je video's afspelen op de volledige grootte van het scherm, of muziek met behulp van de visualizaties op volledig scherm. Snel overschakelen naar deze weergave kan door te dubbelklikken in het videoscherm evenals terugschakelen. Als je echter voor bepaalde doeleinden het volledige scherm altijd wilt behouden als je video's aan het afspelen bent en wilt voorkomen dat per ongeluk iemand dit uitschakeld is de weergave te vergrendelen.

Op het moment dat je een video afspeelt dubbelklik in het venster om te vergroten tot volledig scherm. Rechtsonderin staat vervolgens een klein openstaand slotje.

Windows Media Player vergrendelen op volledig scherm

Klik hierop en een tekstvakje komt tevoorschijn waar je een pincode / wachtwoord in kunt vullen. Vul deze in en druk op het vinkje dat verschijnt na het intikken van de vier karakters.

Windows Media Player vergrendelen op volledig scherm

Het volledige scherm is nu vergrendeld en hieruit kan niet meer teruggeschakeld worden, ook niet met de Windows knop of de Alt+F4 combinatie op het toetsenbord. Om de vergrendeling weer uit te schakelen klik weer op het slotje en het tekstvak verschijnt weer. Vul hier de pincode in en druk weer op het vinkje en de vergrendeling is uitgeschakeld.