Windows Vista - Kleur Aero Glass veranderen


De grafische functies van Windows Vista komen met name terug in het thema Aero Glass, Het glazige thema heeft standaard als kleur blauw maar dit is te wijzigen in 1 van de andere 7 standaard kleuren of een eigen kleur.

Om dit te doen klik je ergens op je bureaublad met je rechtermuisknop en kies je de optie "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen". In het scherm wat dan opent klik je bijna onderaan op de optie, "Kleur en vormgeving van vensters".

Kleur Aero Glass veranderen

Je krijgt dan het overzicht van de verschillende kleuren op een rij. Klik op een kleur en deze wordt direct toegepast zodat je kunt zien hoe dit eruit ziet. Druk dan op OK om het definitief toe te passen. In het scherm kun je ook de doorzichtigheid van de vensters in of uit schakelen. Klik hiervoor op het vinkje voor "Doorzichtigheid inschakelen".

Kleur Aero Glass veranderen

Als je het niet kunt vinden met 1 van de standaard kleuren is er ook de mogelijkheid om een eigen kleur samen te stellen. Druk dan op de optie "Kleurenmixer". Het onderstaande komt dan tevoorschijn. Speel met de schuifjes tot het gewenste resultaat is bereikt. De wijzigingen worden "Live" toegepast dus je ziet direct het resultaat.

Kleur Aero Glass veranderen