Windows Vista - Harde schijf op fouten controleren


Met Windows Vista kun je zelf de harde schijf op fouten controleren om zodoende eventuele problemen / fouten te verhelpen. Om een schijf te controleren op fouten ga naar Start en klik op Computer. Klik dan met de rechtermuisknop op een schijf en klik op Eigenschappen. In het venster dat opent klik op het tabblad genaamd "Extra".

Bovenaan staat dan de optie Foute controle, klik hier op de knop "Nu controleren".

Harde schijf op fouten controleren

Een nieuw venster opent met twee opties waarvan de eerste standaard staat ingeschakeld. Met de optie "Fouten in het bestandssysteem automatisch controleren" ingeschakeld worden dus de fouten in het bestandssysteem automatisch hersteld, echter als je deze uitschakeld worden alleen de problemen getoond maar niet gecorrigeerd. Schakel eventueel de tweede optie, "Beschadigde sectoren zoeken en repareren" in om een uitgebreide schijfcontrole uit te voeren. Met deze optie ingeschakeld zal er worden gezocht naar fysieke fouten en en zal worden geprobeerd deze te herstellen.

Harde schijf op fouten controleren

Klik dan op Starten, op het moment dat de eerste optie is ingeschakeld is het niet mogelijk om de scan direct uit te voeren. Er zal dan worden gevraagd of je de scan wilt starten op het moment dat de computer opstart.

Harde schijf op fouten controleren