Windows Vista - Google Agenda in Windows Agenda toevoegen


Binnen Windows Vista heb je het programma Windows Agenda waarin je een agenda en taken kunt bijhouden. Google biedt ook een eigen dienst aan, genaamd Google Agenda waarin hetzelfde mogelijk is maar dan online. Nu is het mogelijk om alle afspraken uit de Google Agenda toe te voegen aan de Windows Agenda op de PC.

Om de Google Agenda te importeren in Windows Agenda is het wel noodzakelijk dat de Google Agenda gedeeld wordt en dus openbaar gemaakt wordt, om dit te doen ga eerst in de browser naar de Google Agenda. Klik in Google Agenda aan de linkerkant op het witte pijltje naast de gewenste agenda die je wilt gaan importeren in Windows Vista, klik vervolgens op Agenda Instellingen.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen

Klik dan in het scherm wat opent bovenin op het tabblad "Deze agenda delen". Plaats vervolgens een vinkje voor de regel "Alle informatie in deze agenda met iedereen delen". Er volgt direct een bevestigingsvraag, klik hierin op OK en klik daarna op de knop Opslaan en er volgt nogmaals een bevestigingsvraag.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen

Klik dan nogmaals in Google Agenda aan de linkerkant op het witte pijltje naast de gewenste agenda en klik vervolgens nogmaals op Agenda Instellingen. Klik dan onderaan naast het kopje "Adres voor agenda:" op het knopje ICAL.

Er verschijnt dan een melding met een internetadres daarin. Kopieer dit adres door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor "Snelkoppeling kopieren" in Internet Explorer "Koppelingslocatie kopieren" in Firefox.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen

Start nu Windows Agenda op en klik bovenin de werkbalk op de knop Aboneren. Een nieuw scherm opent, plak hier met de rechtermuisknop (plakken) in het veld, het net gekopieerde adres van de agenda en druk onderin op Volgende.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen

De Google Agenda wordt nu geimporteerd. Als dit voltooid is volgt het laatste scherm. Geef hierin een naam aan de Agenda en kies eronder de Updatefrequentie om in te stellen hoe vaak er wordt gesynchroniseerd met Google Agenda en klik onderin op Voltooien.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen

De Google Agenda is dan toegevoegd en je blijft op de hoogte van de afspraken die worden toegevoegd online in Google. Je kunt de Agenda bekijken via de link aan de linkerkant onder Agenda's.

Google Agenda in Windows Agenda toevoegen