Windows Vista - Geluidsschema aanpassen


Windows Vista heeft net als Windows XP de nodige geluiden in een geluidsschema zoals het standaard klikgeluid bij het navigeren. De standaard geluiden zijn per stuk aan of uit te zetten maar natuurlijk is het ook mogelijk alle geluiden uit te schakelen of te vervangen voor eigen gewenste geluiden.

Om het geluidsschema te openen ga je naar Start en kies hier het configuratiescherm. Klik hier dan op het kopje "Hardware en geluiden". In het scherm wat volgt klik onder het kopje "Geluid" om "Systeemgeluiden wijzigen" en een nieuw venster opent.

Geluidsschema aanpassen

Je krijgt dan hier het tabblad "Geluiden" met het standaard geluidsschema eronder. Onderaan onder "Programmagebeurtenissen" kun je dan voor elke melding een geluid instellen door een melding aan te klikken. Als je klikt op een melding en dan eronder onder "Geluiden" klikt op het menu zoals in de afbeelding staat er altijd bovenaan de optie "Geen" als je deze aanklikt wordt het geluid verwijderd.

Geluidsschema aanpassen

Met de knop testen hoor je een voorbeeld van het geselecteerde geluid, met de knop bladeren kun je zoeken naar je eigen geluiden en deze instellen.