Windows Vista - Geen spraakherkenning


In onder andere de Engelse zit een uitgebreide spraakherkenningsfunctie. Deze zit echter niet in de Nederlandse versie van Windows Vista. In het configuratiescherm onder toegankelijkheid vind je echter op moment van schrijven wel een "Engels" onderdeel met de naam "Speech Recognition Options". Waarom deze engelse term hier wel staat is onbekend omdat het niets doet. Eronder staan ook koppelingen met de namen "Spraakherkenning starten" en "Microfoon instellen". Bij beide zal de melding verschijnen dat er geen ondersteuning wordt geboden.

Via de spraakherkenning kun je je pc besturen met je stem, zoals programma's openen/afsluiten, menu's openen en tekst schrijven. Een lijst met commando tips word meegeleverd en kun je uitprinten maar alleen dus in andere talen.

De reden hiervan is overigens onbekend. Handschriftherkening is wel ondersteund door de Nederlandse versie van Windows Vista. Onderstaande screenshots van spraakherkenning zijn van de Engelse versie van Windows Vista en zie je dus niet terug in de Nederlandse.

Geen spraakherkenning