Windows Vista - FTP Netwerkschijf instellen


Het is binnen Windows Vista mogelijk om een FTP Netwerkschijf in te stellen, dit kan handig zijn als je een eigen website hebt waardoor je dus direct toegang hebt tot je website via de Verkenner. Op deze manier beschik je over een eigen FTP programma binnen de Verkenner waar je de bestanden van de PC kunt kopieren naar je website of snel bestanden kunt verwijderen op je eigen website.

Om een FTP verbinding in te stellen ga naar Start en klik op Computer. Klik dan bovenin in de werkbalk op de knop "Netwerkverbinding maken", als je deze optie niet ziet maak dan het venster groter of klik op de witte pijltjes rechts van de werkbalk.

FTP Netwerkschijf instellen

In het venster dat opent klik onderaan op de regel "Verbinding met een website maken waar u documenten en afbeeldingen kunt opslaan" waarna de wizard opent.

FTP Netwerkschijf instellen

In het venster dat opent klik onderaan op Volgende. In het venster dat volgt klik op "Een aangepaste netwerklocatie kiezen" en klik op Volgende. In het venster dat volgt vul het FTP adres in dat je normaal gebruikt voor je website, te beginnen met "ftp://".

Klik daarna op Volgende.

FTP Netwerkschijf instellen

Dan wordt er gevraagd om een gebruikersnaam, deze staat standaard op "Anoniem aanmelden", haal hier het vinkje weg en vul eronder je gebruikersnaam in, het wachtwoord zal later volgen.

FTP Netwerkschijf instellen

In het venster dat volgt kun je een naam opgeven voor de Verbinding, dit is de naam die je straks terugziet in de Verkenner als netwerkschijf. Druk dan op volgende waarna het laatste venster verschijnt, als je direct op Voltooien klikt zal geprobeerd worden om de website te openen. Hier zal dan ook direct gevraagd worden om het FTP wachtwoord, hier heb je dan de mogelijkheid om het wachtwoord op te slaan.

Als je nu naar Computer gaat zul je zien dat hier de Netwerkschijf is toegevoegd en door hierop te klikken heb je direct toegang tot je website. Ook aan de linkerkant in de Verkenner is de schijf te zien.

FTP Netwerkschijf instellen

Je kunt de FTP schijf altijd weer verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en voor Verwijderen te kiezen in het menu.