Windows Vista - Foto's afdrukken op standaard fotoformaat


Er zijn uiteraard diverse fotobeheer programma's met allerlei opties waaronder het afdrukken van foto's. Windows Vista beschikt zelf ook over een snelle afdrukfunctie waarmee snel foto's afgedrukt kunnen worden op diverse formaten waaronder het standaard fotoformaat 15 x 10 cm.

Om snel foto's / afbeeldingen te printen binnen Windows Vista navigeer naar de map met foto's. Selecteer vervolgens met de muis alle foto's die je wilt afdrukken, het selecteren van de foto's kan door de CTRL toets in te houden en de gewenste foto's aan te klikken.

Klik daarna bovenin de werkbalk binnen Verkenner op de eerste optie Afdrukken.

Foto's afdrukken op standaard fotoformaat

Dan opent de Wizard om de foto's af te drukken. In de bovenbalk diverse opties waaronder de optie om het papierformaat te kiezen maar ook de kwaliteit is hier te verlagen. Als laatste is in de balk het soort papier te kiezen. Aan de rechterkant van het venster kun je instellen wat het formaat van de afbeeldingen moet gaan worden, hier de keuze om verschillende formaten te kiezen waardoor er ook meer foto's op 1 afdruk kunnen komen zoals met het standaard fotoformaat of met het pasfoto formaat.

Foto's afdrukken op standaard fotoformaat

Druk dan op afdrukken om de foto's te printen.