Windows Vista - Download Ultimate Extra: Geluidsschema's


Microsoft heeft meerdere Extras / aanvullingen uitgegeven voor de Ultimate versie van Windows Vista. Deze aanvullingen zoals de DreamScene zijn in principe dus alleen beschikbaar voor deze versie van Windows Vista. Een van deze Extras waren twee geluidsschema's genaamd Glas en Parelmoer, in het Engels: Glass en Pearl.

Deze twee geluidsschema's zijn te downloaden via de onderstaande links en kunnen vervolgens geinstalleerd worden in een andere versie van Windows Vista zoals de Home Premium versie. Hierbij is er wel een onderscheid tussen 32 bit en 64 bit, beide downloads zijn geschikt voor alle talen van Windows Vista.

Na het installeren zijn beide schema's beschikbaar en kunnen deze ingeschakeld worden via het Configuratiescherm: Geluidsschema aanpassen. Ga hiervoor naar Start en kies hier het configuratiescherm. Klik hier dan op "Hardware en geluiden" en in het scherm wat volgt klik onder het kopje "Geluid" om "Systeemgeluiden wijzigen" en een nieuw venster opent met het tabblad Geluiden.

32 bit: Glas en Parelmoer


64 bit: Glas en Parelmoer


Ultimate Extra: Geluidschema's, Glas en Parelmoer