Windows Vista - Exposť functie Mac OS in Vista


1 van de functies in Mac OS is de Exposť functie waarvan hieronder een afbeelding. Met deze optie is het mogelijk dat op het moment dat je naar een ingestelde hoek gaat met de muis automatisch een overzicht tevoorschijn komt van de openstaande vensters. Hetzelfde idee als Windows Flip 3D in Vista of Alt+Tab.

Exposť Mac OS in Vista

Nu is er een open-source programma genaamd My Exposť waarmee het mogelijk gemaakt is dat deze functie ook in Windows Vista is te gebruiken. Deze download je via onderstaande link. Om het programma te gebruiken moet ook nog de Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package geinstalleerd worden. Deze download je via de tweede knop. Vista moet overigens wel het Aero theme bevatten.

Eenmaal gedownload installeer je beide pakketten die beide in het Engels zijn overigens. Na installatie start je My Exposť door naar Start te gaan >> Alle Programma's >> My Exposť >> My Exposť en komt er een icoon rechtsonderin de taakbalk te staan.

My Exposť kun je nu gebruiken door met de muis naar de linkerbovenhoek te gaan of door op de F9 toets te drukken op je toetsenbord.

Exposť Mac OS in Vista

Standaard is het dus zo dat je met de muis naar de linkerbovenhoek gaat van je bureaublad en dat dan Exposť tevoorschijn komt. Dit is te wijzigen naar een andere hoek. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het icoontje in de taakbalk en kies "Configure".

Klik dan links in het menu op "Sensible corner" en kies vervolgens in het rechterscherm de hoek die je wilt activeren. Druk dan op OK om het toe te passen. Exposť start overigens automatisch op met het starten van Windows Vista.

Exposť Mac OS in Vista

Link: Website Expose