Windows Vista - Energiebeheer


Energiebeheer opties als het uitschakelen van je monitor en harde schijf. Om naar energiebeheer te gaan ga je naar start >> Configuratiescherm en hier kies je dan "Systeem en onderhoud" en klik vervolgens op Energie beheer.

Eenmaal daar heb je een overzicht van 3 energieplannen. Als standaard is het "Gebalanceerd" schema aangegeven. Klik op Gebalanceerd. 2 standaard opties zijn hier in te stellen. Het uitschakelen van het beeldscherm staat standaard op 20 minuten. Klik op de 20 minuten om het uit te schakelen of om de tijd langer te maken voordat het beeldscherm uitschakeld.

De tweede optie is de PC in de slaapstand zetten. Ook hier kun je het uitzetten of de tijd aanpassen. Eronder staat een optie "Geavanceerde energie-instellingen wijzigen". In het nieuwe scherm kun je specifieke instellingen wijzigen naar eigen keus om een optimaal energiebeheerschema te maken.

Aan de linkerkant van het hoofdvenster van Energiebeheer heb je nog een aantal opties. Als eerst kun je hier je eigen plan aanmaken en instellen net als de standaard plannen. Daarnaast wijzig je hier ook de functie van de aan/uit knop van je PC en de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen die je na het bijkomen van de slaapstand invult.

Energie beheer