Windows Vista - Eigenschappen van een document / bestand verwijderen of aanpassen


Bij het aanmaken van bijvoorbeeld een Word Document of een Mp3 bestand wordt er allerlei informatie opgeslagen. Zo wordt bij een Word of tekstbestand de Auteur, de datum, het programma waarmee het bestand gemaakt is opgeslagen. Bijvoorbeeld bij een Mp3 bestand wordt hier informatie opgeslagen over de artiest, lengte van het nummer, titel, grootte etc. Om deze informatie aan te passen of geheel te verwijderen doe het volgende.

Klik met de rechtermuisknop op een bestand en kies Eigenschappen. In het venster dat opent klik op het tabblad Details. Je hebt dan een overzicht van alle ingevulde Details die je door erop te klikken aan kunt passen. Om nu een aantal tegelijk of alle details te verwijderen klik onderaan op de regel "Eigenschappen en persoonlijke informatie verwijderen".

Eigenschappen van een document / bestand verwijderen of aanpassen

Er opent dan een nieuw venster. Plaats hier dan een vinkje voor de regel "De volgende eigenschappen uit dit bestanden verwijderen". Door op de knop onderaan "Alles selecteren" te klikken verwijder je in 1 keer alle eigenschappen.

Eigenschappen van een document / bestand verwijderen of aanpassen