Windows Vista - Contactpersonen importeren/exporteren


In de tip voor Windows Vista genaamd "Windows Contactpersonen" zie je de basis en introductie van de functie Windows Contactpersonen. De tip vind je door HIER te klikken.

De tip hieronder sluit hier op aan met uitleg over de importeer en exporteer functie.

Importeren

Als eerst het importeren. Met de importeer functie heb je de mogelijkheid om contactpersonen te importeren vanuit een oude versie van het adresboek van Outlook Express of vanuit een tekstbestand of een backup van Windows Contactpersonen.

Als je in het hoofdscherm van Windows Contactpersonen bent klik je bovenin op de optie "Importeren" en een nieuw scherm opent.

Contactpersonen importeren/exporteren

Klik hier op de optie die van toepassing is op wat je wilt importeren. Heb je een backup bestand van een adresboek van Outlook Express uit Windows XP dan klik je op de optie "Windows Adresboek bestand". Zodra je de juiste optie hebt geselecteerd klik je op importeren en zoek je het bestand op, klik dan op openen en het bestand wordt geheel direct geimporteerd. Hierna kom je weer terug in bovenstaand scherm en daar kun je als je niet nog meer wilt importeren op de knop "Sluiten" klikken.

Exporteren

Dan de exporteer functie. In het hoofdscherm van Windows Contactpersonen zit naast de knop importeren de knop exporteren. Klik hierop en je krijgt onderstaand scherm.

Contactpersonen importeren/exporteren

Twee mogelijkheden om te exporteren. Om een backup te maken is het het handigst om een CSV bestand te maken en deze is dan ook weer makkelijk te importeren. Met de vCards optie wordt er een apart bestand van elke contactpersoon gemaakt die ook weer apart is toe te voegen in andere programma's als Office Outlook. Ook dit is later weer te importeren in Windows Contactpersonen.