Windows Vista - Compatibiliteitsmodus


Als een programma niet geinstalleerd kan worden of een game niet goed werkt is daar de Compatibiliteitsmodus voor. Programma's of games die eerder wel werkten onder bijvoorbeeld Windows XP maar het nu niet meer goed doen is het te proberen om deze programma's in de Compatibiliteitsmodus te draaien om ze zo alsnog aan de praat te krijgen. Je kunt hiermee een programma of game installeren / draaien in een aangegeven eerder besturingssysteem zoals Windows XP en Windows 2000.

Om de opties op te vragen en in te stellen van de Compatibiliteitsmodus zoek je het .exe bestand op waarmee je een installatie of programma / game start. klik hier dan op met de rechtermuisknop en ga naar het tabblad Compatibiliteit.

Compatibiliteitsmodus

Plaats vervolgens op het tabblad een vinkje voor "Dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren:". Selecteer in het uitschuifmenu eronder dan het gewenste besturingssysteem waarin je het programma wilt draaien, in dit geval dus Windows XP met Service Pack 2. Klik dan op OK en voer het programma opnieuw uit.