Windows Vista - CD Rippen met Windows Media Player naar MP3


Met Windows Media Player is het eenvoudig om van Audio CD's snel MP3 bestanden te maken in een gewenste kwaliteit. Stop alseerst hiervoor de Audio CD in je speler.

Start dan Windows Media Player onder Start >> Alle programma's >> Windows Media Player en kies bovenin het tabblad Rippen.

CD Rippen met Windows Media Player naar MP3

Dan zie je eronder alle nummers staan van de Audio CD die je geplaatst hebt. Nu is het zo dat de bestanden van de CD standaard ingesteld staan dat ze omgezet worden naar MP3 om de laagste kwaliteit. Als je dit eventueel wilt verwijderen klik je op het kleine pijltje onder het kopje Rippen waarna een menu opent.

Hier kies je eventueel een ander bestandsformaat maar dat met name de Bitrate is hier dan het belangrijkst qua kwaliteit. Standaard is dit ingesteld op 128 kbps en kun je verhogen naar 320 kbps maar dan worden de bestanden groter in MB's uiteraard.

CD Rippen met Windows Media Player naar MP3

Als je dit gedaan hebt dan ben je klaar om de CD om te zetten. Standaard staan alle vinkjes voor alle nummers van de CD aangevinkt. Schakel eventueel de vinkjes uit voor de nummers die je niet wilt rippen. Door met de rechtermuisknop op een nummer te klikken en dan "Bewerken" te kiezen geef je het nummer vast een naam zoals dan straks het bestand ook gaat heten. Ditzelfde door je op Artiest onbekend om de artiest in te vullen.

Klik dan nu op de knop rechtsonderaan "Rippen starten" en het omzetten begint.

CD Rippen met Windows Media Player naar MP3

De nummers worden opgeslagen in de map Music die je vind onder het Start Menu.