Windows Vista - (Bureaublad) Pictogrammen vergroten


De pictogrammen in bijvoorbeeld de verkenner maar ook op het bureaublad zijn te vergroten tot een behoorlijke grootte. In verkenner gaat dit via het menu bovenaan. Klik in de verkenner bovenaan op het kleine pijltje naast/in de knop beeld. Hierin heb je dan de keuze op de pictogrammen te vergroten. Maar er is een alternatief voor het bureaublad.

(Bureaublad) Pictogrammen vergroten

Op het bureaublad kun je de pictogrammen ook vergroten op een soortgelijke manier. Er zijn drie opties waarmee je de pictogrammen kunt vergroten door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken, dan Beeld te kiezen en vervolgens voor, Grote, Normale en Klassieke pictogrammen te kiezen. Echter je kunt ze nog meer naar je eigen grootte zetten.

Hiervoor is er wel een scrollwiel nodig op je muis. Zorg dat je op het bureaublad zit en druk eerst de CTRL toets in op je toetsenbord. Scroll dan met je muiswiel en de pictogrammen zullen vergroten/verkleinen zoals in de afbeelding hieronder. Op deze manier zet je ze dan naar eigen hand. Dit werkt overigens ook in de verkenner. In Internet Explorer kun je op deze manier inzoomen op een website.

(Bureaublad) Pictogrammen vergroten