Windows Vista - Standaard bureaubladpictogrammen gebruiken plus iconen wijzigen


Normaal gesproken tenzij je gebruik maakt van het klassieke Start menu heb je geen iconen op je bureaublad behalve de Prullenbak. Via de instellingen is het mogelijk om iconen als Computer, Netwerk en Documenten ook te plaatsen op het bureaublad plus de mogelijkheid om hiervan de iconen te wijzigen naar wens. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen". Klik in het nieuwe venster in de linkerbalk op de optie "Bureaubladpictogrammen wijzigen".

Standaard bureaubladpictogrammen gebruiken plus iconen wijzigen

Dan opent het venster met de opties. Bovenin in het venster direct de mogelijkheden voor het plaatsen van de iconen waaronder de Computer en de Prullenbak. Plaats een vinkje voor de iconen die je wilt zien of juist niet op het bureaublad

Standaard bureaubladpictogrammen gebruiken plus iconen wijzigen

Dan het wijzigen van de iconen, dit kan hier van, Computer, Bestanden van gebruiker, Netwerk, Prullenbak vol en leeg. Klik een standaard icoon aan in het venster en druk vervolgens eronder op de knop "Ander pictogram". Dan worden de standaard iconen in Vista getoond, maak hierin een keuze en druk op OK. Het icoon wordt dan gewijzigd in het venster erboven. Druk dan nogmaals op OK om alle instellingen van het scherm toe te passen.

Standaard bureaubladpictogrammen gebruiken plus iconen wijzigen