Windows Vista - Blue screen of death screensaver


De onderstaande tip staat ook in het Windows XP gedeelte maar werkt ook in Windows Vista. Als er iets misgaat krijg je een blauw error scherm van Windows met een heel verhaal over de foutmelding waarvan je een voorbeeld ziet in de screenshot hieronder.

Blue screen of death screensaver

Nu heeft Microsoft zelf daar een screensaver van gemaakt waar je leuke grappen mee kan uithalen of als orginele screensaver kunt gebruiken. Hiermee krijg je dus meerdere "nep" blue screens of death schermen als schermbeveiliging. Klik hieronder op de downloadknop om te downloaden

Installeren

De download is een zip bestand, pak deze uit en je hebt 1 bestandje genaamd: SysInternals Bluescreen.scr Om van de screensaver een voorbeeld te zien dubbelklik je op het bestand en er komt een venster tevoorschijn met een overeenkomt, klik hier op "I Agree" en je krijgt het voorbeeld te zien. Net als bij andere screensavers sluit je het weer door met de muis te bewegen of een toets te drukken.

Dan heb je een voorbeeld gezien en deze is dan nog niet geinstalleerd. Als je deze wilt installeren klik je met de rechtermuisknop op het bestand en kies je in het menu "Installeren". De screensaver zal dan onder je screensavereigenschappen komen te staan bij de andere screensavers. De screensavereigenschappen zullen dan automatisch openen waar je dan de screensaver ziet staan als standaard.

Blue screen of death screensaver

Om later de screensaver te bekijken in je screensavereigenschappen ga je naar het configuratiescherm en dan naar "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen". Dan onder het kopje "Persoonlijke instellingen" klik je op "Schermbeveiliging wijzigen".